Sådan får du Livskvalitet

Livskvalitet

Hemmeligheden bag livskvalitet og livsglæde.

Hvad er livskvalitet egentlig, og hvordan får vi den eftertragtede livskvalitet? Det har jeg altid fundet fascinerende. Livskvalitet er sjov størrelse. For det der er livskvalitet for det ene menneske, er ikke nødvendigvis livskvalitet for et andet menneske.

Livskvalitet er lig med ønskeopfyldelse

Når et menneske har defineret, hvad det ønsker sig og får det, så giver det en følelse af glæde og livskvalitet. Nogen gange har vi flere forskellige ønsker, som ikke kan forenes. Vi ønsker at være slanke, men vi ønsker også at spise en kage. Tro mig den kender jeg fra mig selv. I sådan nogle situationer diskuterer vi med os selv og ender med at prioritere vores ønsker i en rangorden. Den ene side i os vinder diskussionen. Ofte er der tale om en prioritering imellem her og nu behov, og mere langsigtede ønsker og drømme. Nogle argumenter kommer fra vores bevidste tanker, og andre stammer fra mere ubevidste overbevisninger og styrekort. Hvis der er uenighed imellem det bevidste og det ubevidste sind, så vil det altid være det ubevidste sind, der vinder. Derfor er hypnose et effektivt redskab til at arbejde med personlig udvikling og livskvalitet.

Vejen til livskvalitet

Hvordan finder vi ” Vejen til livskvalitet”? Det har jeg altid været meget optaget af. Det handler om at finde ud af præcis, HVAD vi ønsker os, for bagefter at tage de skridt det skal til for at nå vores mål. 

Det virker jo så nemt og så lige til. Men hvorfor er det så, SÅ svært at få den pokkers livskvalitet? Problemet er for det første, at mange mennesker ikke helt ved, HVAD det er, de ønsker sig. De ved kun og tænker kun på, hvad det er, de IKKE vil have. De vil IKKE være bange, de vil IKKE være deprimerede, de vil IKKE være stressede, de vil IKKE være alene, de vil IKKE fejle. De fokuserer på alt det, de vil væk fra, og de skaber indre billeder og forestillinger om alt det, de vil undgå. Når vi tænker negative tanker, så opstår der ofte en negativ tankespiral med tilhørende negative mentale film.

Vi har alle sammen prøvet at komme til at tænke på et problem, og jo mere vi tænker på det, jo mere skidt får vi det. Tro mig... jeg har selv været ret god til det de sene nattetimer, når jeg tænkte på noget, nogen havde sagt eller gjort... på mine triste følelser og på det jeg burde have sagt. Den ene negative tanke fører videre til den næste, og til sidst virker alt sort. Vores tanker skaber følelser i kroppen, og negative tanker skaber ikke glæde.... Negative tanker skaber negative følelser. Forestil dig, at en tanke har en frekvens, som kan måles. Triste tanker ligger inden for samme frekvensområde, og derfor fører triste tanker til flere triste tanker, som igen fører til triste følelser.

Man kan også forklare det på en anden måde. Vi husker nemmere, hvis vi får en ledetråd. I vores hjerne er der et stort kompliceret vejnet med veje, der krydser hinanden. Hvis vi er på vej ned ad den ene vej og tænker på en konflikt, hvor vi har oplevet afvisning, så kommer vi til en tankevej, der krydser det spor vi er på.... og pludselig kommer vi nemt i tanke om endnu en oplevelse, hvor vi har oplevet afvisning.

Det er derfor, det går galt, når folk fokuserer på alt det, de IKKE vil have. 

Dit ubevidste sind er som Google

Underbevidstheden eller det ubevidste sind, som vi hypnoseterapeuter kalder det, hjælper os med forstørre det, som vi fokuserer på. Hvis vi tænker: ”Jeg vil IKKE bekymre mig,” så overhører det ubevidste sind som regel ordet IKKE. I stedet hører det ubevidste sind ordene: ”Jeg vil være bekymret”

En af mine klienter sagde engang til mig. ”Jeg tror godt, jeg forstår, hvad du mener Mette. Det er lidt lige som Google. Hvis jeg skriver: ”Jeg vil IKKE se BILKA” så kommer der en masse sider frem om Bilka.”” Netop, sagde jeg, man skal skrive det, man gerne vil se. ” Og sådan fungerer hjernen også. Det, du tænker på, skaber indre billeder, og de indre billeder skaber en følelse eller adfærd hos dig. Man skal vide, hvad det er, man ønsker sig, og så skal man tænke på det, man GERNE vil ha' og ikke på det man vil undgå.

Når jeg sidder i min konsultation og snakker med folk om, hvad de ønsker hjælp til, så er det som regel ret nemt for folk at fortælle, hvad de IKKE vil have. ”Jeg er deprimeret , og jeg vil IKKE have det skidt mere. ”Når jeg så spørger: ” Hvordan vil du så gerne have det i stedet for?” Så er der mange, som ikke ved, hvad de skal svare. De ved KUN, at de vil væk fra en generel ”ha det skidt hed”, og hen imod en generel ”ha det godt hed.” De er helt fokuserede på alt det, de IKKE vil have og derigennem forstørres det. Så forklarer jeg, hvordan underbevidstheden og hjernen virker, og at det underbevidste sind har brug for, at vi fortæller det hvilke følelser, handlinger og ressourcer, som vi ønsker adgang til. Jeg siger: ” Du bliver nødt til at forklare mig lidt mere specifikt, hvad det er, du GERNE VIL tænke, føle eller gøre?. Jeg skal kunne forklare dit ubevidste sind, hvad du gerne vil, for at dit ubevidste sind kan hjælpe dig med at komme derhen.

Jeg arbejder med den moderne terapeutiske form for hypnose, også kaldet klinisk hypnose. Her kombineres hypnosen altid med en lang individuel samtale, hvor jeg afdækker præcis hvilke ubevidste ressourcer, som hypnosen skal give adgang til. Hvis ikke man giver underbevidstheden en specifik bestilling, så kan den ikke hjælpe os. Det svarer til at gå ind i en DSB kiosk og sige: ” Hej. Jeg vil gerne købe en billet.””Ja tak, hvor vil du gerne hen? ”” Ja jeg vil i hvert fald ikke til Roskilde !”Det ubevidste sind opfatter dine tanker og indre forestillingsbilleder som konkrete bestillinger til noget, du GERNE vil have.

Derfor:

"Tænk på det du gerne VIL og forestil dig, at ønsket allerede er opfyldt"

De mennesker, som opsøger en ”LivskvalitetsPartner” som mig, har viljen til at skabe forandring. De har håbet og troen på, at de kan opnå den livskvalitet, de drømmer om. Men de mangler værktøjene og en sparringspartner, der kan tage rejsen med dem. Mit vigtigste arbejde er at hjælpe med at finjustere såvel bevidst, som ubevidste strategier og mønstre og adfærd. Ofte er vi vores egen værste fjende og vores egen største forhindring i at nå et mål. Vi ønsker f.eks. at have livsglæde og indre ro, men vi ved ikke, hvordan vi skal komme væk fra angsten, tristheden, alarmberedskabet og stressen i kroppen. Det er som om at kroppen går på autopilot, og det føles som om, vi popper ned i en bestemt egentilstand helt uden, at vi selv har gjort noget.

Dine tanker skaber følelser

Følelser kommer ikke af sig selv,  de opstår fordi vi enten oplever eller tænker på noget, vi har kategoriseret som farligt. Jo flere gange en hjerne følger et bestemt spor, feks. et angstspor, jo bredere bliver sporet. Jo bredere et spor er, jo nemmere er det at bruge sporet og skabe de pågældende tanker, følelser og handlinger.

Men hvordan holder vi op med at bruge de negative veje. Hvordan stopper vi fokus på alt det, vi IKKE ønsker ? For når først de negative tanker har overtaget, er det næsten umuligt ”bare at lade være.”

For det første skal vi undgå ordet IKKE, når vi formulerer vores tanker. Ordet ikke vidner ofte om, at vi tænker på noget, vi vil undgå. Når vi bruger ordet IKKE, er det allerede for sent. Hvis jeg f.eks. siger til dig: ” Du må IKKE tænke på en lyserød elefant, så ryger dine tanker uværgerligt hen på en lysrrød elefant. Nogle vil skabe et indre billede og andre vil bare tænke på den. Tricket er at gøre noget andet. Det gælder om at skifte en aktivitet ud med en anden. Det gør vi ved at fokusere, på det vi vil HEN IMOD. Vi skal tænke på det, vi ønsker os og blive bevidst om, hvad det vil give os, som er endnu større og endnu vigtigere end selve målet i sig selv. F.eks. tryghed, glæde, muligheder ol.

Vi skal tænke tanker om de ting - i fortid, nutid og fremtid - der giver os livsglæde. Vi skal skabe indre mentale billeder af, at tingene lykkes for os, og se os selv opnå det, som giver os tryghed glæde og livskvalitet. Når vi tænker glade tanker, får vi glade følelser i kroppen, og med glade følelser har vi et helt andet fundament og handelkraft til at nå vores mål. Mentaltræning og hypnose er fantastiske værktøjer, som kan bidrage til at skifte fra en negativ tankefrekvens til en positiv frekvens med en god egentilstand.

Måske sidder du og tænker: Hvad skulle det hjælpe at tænke: ” Jeg er glad - jeg er tryg - jeg kan, og jeg ved, at det lykkes” Hvis nu det alligevel ikke lykkes. Nogle mennesker bilder sig ligefrem ind, at et nederlag vil være endnu VÆRRE, hvis de har tilladt sig selv at tro på, at en ting vil gå godt. Men det GØR ALTSÅ VITTERLIGT EN FORSKEL, at vi helhjertet ønsker og tror på, at noget lykkes, frem for at sige til os selv: ”Jeg kan ikke, det går galt.” Vores overbevisninger, tanker og følelser er nemlig med til at farve den virkelighed, vi oplever. Hvis du f.eks. står til en fest og tænker: ” Ingen kan lide mig.” Så vil du nemt få øje på alle beviserne på, at din overbevisning er sand. Du ser slet ikke dem, der smiler til dig. Tænker du derimod: ”Jeg er ser godt ud i dag, det er en god aften, der er mange dejlige mennesker, der vil snakke med mig” Så vil du hurtigt få øje på alle beviserne på, at folk vil i kontakt med dig.

Når vi har positive tanker og følelser, så OPLEVER vi flere af de positive ting, der sker i verden. Vi scanner simpelthen verden for beviser på at det, som vi er overbeviste om, er sandt, og som regel finder vi nogle brugbare beviser. Der findes således reelt ingen objektiv virkelighed. Virkeligheden eksisterer kun som en indre konstruktion. Vi forvrænger virkeligheden, vi udelader ting, og vi generaliserer. Vi har hver vores personlige briller, som vi ser verden igennem.

Vores egentilstand og tankefrekvens afgør, om vi ser muligheder eller begrænsninger. Den afgør, om vi har ressourcer og kan finde ind til følelsen af at ville noget så meget, at vi handler på, at få det til at ske. Endelig er der det faktum, at mennesker læser hinandens signaler på et meget mere ubevidst og instinktivt plan. Så hvis du tror på dig selv, så tror andre også på dig. Hvis du er glad, så tiltrækker du andre glade og dejlige mennesker. Livet er så meget skønnere, når du ved, hvordan du skal skifte dine tanker til en positiv frekvens.

Opsummering:

Definer hvad du ønsker dig - for så kender du vejen til livskvalitet.

Tænk positive tanker, tænk på det du gerne vil have.

Forestil dig, at du allerede har, det du ønsker.

Oplev positive følelser strømme ind i din krop.

Prøv Hypnose og øg din Livskvalitet.

Hypnoselydfiler, kan hjælpe dig med at øge din livskvalitet.

Få adgang til HypnoFree via denne mailformular:

Prøv Gratis.


0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!