Angst Akademiet

Hypnose Forløb

Bliv Angst-Fri med Hypnose

- også for dig som har prøvet *alt* og stadig kæmper med angst.

Du behøver ikke lære at leve MED angsten, og konstant håndtere den NÅR den kommer. Et succesfuldt hypnose forløb, kan hjælpe dig med at slippe angsten helt.


Angst er mit absolutte speciale, og det har det været, igennem de 20 år jeg har haft min hypnose klinik i Horsens.  

Jeg er passioneret omkring at hjælpe mine klienter med blive angst-fri, derfor har jeg skabt et skræddersyet Kombi Forløb til angstramte, som du kan læse om her på siden.

Men inden jeg fortæller dig om selve behandlingen, vil jeg gerne fortælle dig om underbevidsthedens rolle angsten, og om hvorfor hypnose, kan være langt mere blid og effektiv vej ud af angsten, end den traditionelle kognitive terapi.

Angst Akademiet

Hypnose mod angst

Hypnose er en terapeutisk metode, hvor klienten guides ned i en afslappet trancetilstand, som gør det muligt at kommunikere med underbevidstheden. Det er vigtigt at forstå, at det ikke er hypnose tilstanden i sig selv, der fjerner angsten. Det er hypnosens indhold, og de forandringsprocesser de kan afstedkomme, der skaber forandringen. Hypnose er med andre ord, blot en samtale med underbevidstheden. Man forsøger at overbevise underbevidstheden om at den den vil hjælpe dig endnu  bedre, hvis du tænker, føler eller reagerer på en ny måde. Hypnosen kommer med sine argumenter overfor underbevidstheden, og det er "samtalens" indhold, og de gode argumenter, der afgør om du og din underbevidsthed tager imod forslagene, eller om de bliver forkastet. 

Hvorfor får man angst?

Hvilken rolle spiller underbevidstheden i udviklingen af angst ?

De fleste behandlingsmetoder til angst hjælper dig med at takle din angst igennem dine tanker, men da angst udspringer af overbevisninger og styrekort i underbevidstheden, er det også her vi skal finde svaret, hvis vi vil gøre os forhåbninger om at slippe angsten helt.

Forestil dig, at din underbevidsthed fungerer som chefen i din indre alarmcentral, og dens vigtigste opgave er at sikre din overlevelse. Som nyfødt har du ingen holdning til, om de ting, du møder i livet, er farlige eller trygge. Men med hver oplevelse bliver du klogere, og din underbevidsthed hjælper dig med at huske hvad der er farligt, så du kan reagere med et passende alarmberedskab hvis du støder på noget lignende i fremtiden. På den måde skaber din underbevidsthed ubevidste programmer, overbevisninger og mentale styrekort, som hjælper dig med at navigere sikkert i livet.

Din underbevidsthed er bibliotekaren i dit indre hukommelsesarkiv, og husker alt hvad du har oplevet, også små og store traumer, som du selv har glemt eller fortrængt. Underbevidstheden bruger de erfaringer, du har gjort dig, til at programmere din indre alarmcentral.

Alarmcentralen består bl.a af en tankefabrik, der producerer de tanker, du kan lytte til og forsøge at navigere i med den viljestyrede del af dit sind. Mange kognitive teknikker lærer dig forskellige måder at håndtere de tanker, der kommer fra din ubevidste tankefabrik. Du kan blive fortalt, at du skal ignorere dem, give dem mindre opmærksomhed eller udfordre tanken og lægge mærke til, at de ikke nødvendigvis er sande. Men det kan være hårdt arbejde hele tiden at håndtere de tanker, der kommer fra tankefabrikken.

Med hypnose kan du dog gå ind i din underbevidsthed og ændre de mentale styrekort, der producerer tankerne i din tankefabrik. Når du ændrer disse styrekort med succes, vil de påtrængende tanker stoppe med at genere dig, og teknikker til at styre angstens tanker bliver måske helt overflødige.

Den anden del af alarmcentralen er den del der styrer dine automatiske reaktioner, og som på en split del af et sekund kan få din krop til at gå i alarmberedskab, uden forudgående tanker. Også denne del af alarmcentralen kan vi omprogrammere med hypnose.

Når angst ikke udløses af tanker

Hypnose angst og alarmberedskab

Angst udløses ikke altid af tanker. Ret ofte kommer angsten som en automatisk reflektorisk reaktion, og får dit nervesystem og krop til at reagere med angst, før du overhovedet har nået at tænke nogen tanker.

I sådanne tilfælde, er den kognitive terapi og reguleringen af dine tanker kun et redskab til at håndtere og dæmpe angsten når den kommer. Det er ikke et redskab der stopper dine angst-tanker, eller angst-reaktioner i at opstå i underbevidstheden. Det kan hypnose derimod, og derfor er de fleste hypnose terapeuter, inklusiv mig selv, rygende uenig med de kognitive terapeuter, der fortæller dig, at du skal lære at leve med angsten. For hvorfor nøjes med redskaber til at håndtere den NÅR den kommer, hvis du er i stand til at slippe helt AF med den?

Hvorfor et forløb?

Du skal vælge et forløb, fordi det giver mig mulighed for at planlægge behandlingens indhold og intervaller, så jeg kan sikre, at du kommer igennem alle de nødvendige elementer for en succesfuld behandling.  

Hypnose er en veldokumenteret og yderst effektiv metode til at fjerne angst, men det er en misforståelse at tro, at hypnose er et kvik fix. Det kræver dedikation og et forløb, at fjerne angsten helt. Hvor mange sessioner du har behov for, afhænger af mange faktorer og indbefatter bla. motivation, indsats, kemi og modtagelighed.

Den vigtigste faktor, er imidlertid årsagen til din angst. Er der tale om en simpel fobi, som kun har rødder i et enkelt sjok, eller der der tale om en kompleks angst problematik, bygget op af en hel serie af traumer, og årsagsbegivenheder, som tilsammen har skabt de styrekort, som din angst består af. 

Jeg plejer at sammenligne angsten med ukrudt, og årsagsbegivenhederne med de rødder der gemmer sig under overfladen. Nogle rodnet er større og mere komplekse end andre, men når alle rødder er fjernet, vil ukrudtet / angsten som regel være forsvundet.

Mette Aalykke

Behandling med synergieffekt

I de måneder vi arbejder sammen, udnytter vi synergieffekten mellem 3 vigtige ellementer: 1:1 sessioner, lydfiler og undervisning via videoer. Kombinationen af de tre ellementer gør at du rykker dig længere, og at du har mulighed for et intensivt forløb, også når din kalender er fyldt med begivenheder og krav i en krævende hverdag.

Video træninger

En del af behandlingen handler om at forstå din angst og de mekanismer der ligger bag den. Til det formål har jeg indspillet en række videoer, som supplement til vores samtaler. 

Live Hypnose

 • Du får en match samtale inden opstart
 • Psykoterapeutiske samtaler
 • Live Hypnose i Horsens
 • Live Hypnose over Zoom.

Hypnose Lydfiler

Vi lægger en personlig plan for hvilke lydfiler du skal arbejde med mellem hver gang vi mødes. Du lytter dine egne skræddersyede lydfiler, og du lytter lydfiler på HypnoStreaming.dk 

N.O.T.E Modellen

Mine forløb skiller sig ikke kun ud ved kombinationen mellem live terapi og lydfiler. De skiller sig også ud ved at jeg arbejder efter NOTE modellen. NOTE modellen er MIN unikke metode. Den bygger på viden og metoder fra samtlige af de 5 uddannelser jeg har. Jeg har bl.a. en P.D. i psykologi, jeg har Danmarks længste mest seriøse uddannelse som hypnose og psykoterapeut. Jeg er NLP master, jeg er coach og endelig har jeg en baggrund som pædagog.

Alle behandlere har deres egen unikke uddannelsesmæssige baggrund og erfaring. Nogen læser udelukkende manuskripter højt, andre har lært at skæddersy en personlig hypnose ud fra en samtale, men kun de mest innovative og bedst uddannede, formår at sætte allerede veldokumenterede evidensbaserede ellementer sammen til nye metoder. For mig har det resulteret i at jeg har udviklet NOTE modellen.

N.O.T.E

N=Nuværende situation 

O=Overbevisninger

 

T=Tidsrejser

E=Egentilstand

Om Forløbet

Hele Kombi Forløbet strækker sig over 2-4 måneder og består typisk af nedenstående trin.

Nedenfor kan du læse mere om indholdet i de enkelte sessioner. Det skal dog understreges, at jeg altid tager udgangspunkt i din individuelle situation, og i dine (eller dit barns) behov, efterhånden som forløbet skrider frem.

GRATIS Match tlf. samtale. 

Når du overvejer at starte i individuel terapi, er første trin en Gratis match samtale i telefon. I samtalen vurderer jeg om jeg er den rette til at hjælpe dig, og jeg fortæller, om der er ventetid, inden du kan starte. OBS: Jeg arbejder en del med udvikling af HypnoStreaming.dk, så tomme tider i kalenderen er ikke ensbetydende med, at jeg har plads til dig. 

KLAR til Hypnose Kursus.

Når du betaler for første hypnose session, får du adgang til online kurset KLAR til hypnose, som er skabt til at sikre dig et optimalt udbytte af behandlingen i klinikken og online. Mange mennesker har forkerte forventninger til hvad hypnose er, og hvordan det føles. Dette bliver ofte overset af hypnose terapeuter, med dårlige resultater til følge.

Første intro session

Idag er det første gang vi mødes til en rigtig hypnose session, med en samtale efterfulgt af Hypnose. Vi har allerede talt i telefon, og du har formentlig set mit KLAR til hypnose kursus, men kemien er vigtig, og derfor betales denne første session seperat. Vi bruger sessionen til at vurdere, om Hypnose, og mit Kombi Forløb, er den rette hjælp, for dig (eller dit barn.)

N=Nuværende situation.

Kombi Forløbet starter med en grundig analyse af din angst. Hvad er du angst for? Hvordan har angsten udviklet sig over tid? Kender du årsagerne til de forskellige ellementer, som optræder i din angst? Stammer angsten fra tanker, fra chok, eller fra overbelastning? Hvad ville være bevis på, at angsten var væk? Vi sætter et realistisk og attraktivt mål.

O=Overbevisninger

Hvilke overbevisninger og tanker er årsagen til din angst? Tanker giver følelser, og derfor bør man undgå bekymringer. Men hvad andre terapiformer slet ikke tager højde for, er at vi kan ændre de ubevidste overbevisninger (styrekort) som er årsagen til tankerne. Dermed bliver teknikker til at ignorere tanker og håndtere angst-reaktioner, nemmere at anvende, og måske helt overflødige.

T=Tidsrejser

Regressions terapi er en kraftfuld Hypnose og NLP teknik, som kræver tovejskommunikation, og derfor kan den ikke udføres via lydfiler. I disse hypnose sessioner rejser vi tilbage til de erindringer, hvor du skabte de overbevisninger, som er blevet til styrekort for din angst. Nogle erindringer (og traumer) er glemte eller fortrængte, og kan derfor IKKE bearbejdes med samtale.

E=Egentilstand

Eksponering. Nu er det tid til at eksponere dig for de situationer, som førhen har udløst angst, men først skal du lære nogle mentale teknikker, til at fremkalde den egentilstand, som du gerne vil erstatte angsten med. Bare rolig, du bliver ikke udsat for den traditionelle form for eksponeringsterapi, som for mange, kræver blod sved og tårer.  

Din nye identitet som Angst-Fri.

Hvis de første "spadestik" har fjernet alle "rødder" til problemet, vil din angst være væk. Nu er det tid til en grundig vurdering af de forandringer, som du har observeret, siden vi startede forløbet. Er der behov for at bygge yderligere sessioner på forløbet ? Er der feks behov for at integrere vi din nye identitet som en der engang har haft angst, men ikke længere har det?

Et typisk Forløb

Trin1: Er vi det rette match?

Match Samtale over telefonen.

Du har mulighed for at få en GRATIS og uforpligtende Match samtale over telefonen. Hvis vi når frem til, at jeg er den rette til at hjælpe dig, kan du booke tid, eller komme på venteliste.

Booking af første tid og betaling:
 1. Du booker tid i min terapeut booking kalender.
 2. Du betaler for første session i min webshop.
Forberedelse:
 • Når du har betalt i shoppen, modtager du log ind oplysninger, og en måneds adgang til min streaming tjeneste, hvor jeg bedes forberede dig til første Live Hypnose. Afsæt 1 times tid til onlinekurset KLAR til hypnose. 
Første Live hypnose: 
 • Under første live hypnose, taler vi om dit problem, og laver en hypnose, som du kan få optaget på din egen smartphone. ( Installer derfor en memo / diktafon app hjemmefra, og test at den virker. )

Efter første session tager vi stilling til, om du skal fortsætte med Kombi Forløbet.

_____________________________________________

Trin 2: Kombi forløb.

Efter første session, betaler du for en basis pakke med 4  sessioner, og booker de efterfølgende tider med ca. 14 dages interval. Basis pakken inkluderer 6 måneders adgang til streaming tjenestens online terapi, samt vejledning i valg af lydfiler.

Sådan planlægges Kombi Forløbet. 
 • Hypnose lydfiler og hjemmeopgaver. 
 • 1. Live Hypnose ca. 2 timer, i klinikken eller over zoom.
 • Hypnose lydfiler (og videoer)
 • 2. Live Hypnose, i klinikken eller over zoom. 
 • Hypnose lydfiler (og videoer) 
 • 3. Live Hypnose, i klinikken eller over zoom.
 • Hypnose lydfiler (og videoer)
 • 4. Live Hypnose, i klinikken eller over zoom. 
 • Status: Afslutning eller planlægning af det videre forløb.

_____________________________________________

Trin 3: Det videre forløb.

Hvor mange sessioner der er behov for, er meget individuelt. Kombi Forløbet er en Basis Pakke.